Voor een snel en eenvoudig contactverzoek.
Uw Email adres:
Uw telefoonnummer:
Uw vraag:
Hoeveel is een dozijn?

 

Verbeteren elektrische installaties 350 woningen te Veendam.

 

Aanbrengen van PV installatie 21000Wp op het pand van de Wierden en Borgen te Bedum.

 

Diverse overige projecten op het gebied van PV installaties.

 

Badkamer renovaties. 

 

Wie is coolman

Geboorte van Coolman Elektro en Techniek in 1992

Eigenaar en oprichter Suine Coolman heeft na het opdoen van 10 jaar ervaring in zowel de woningbouw, utiliteit en industrie de knoop op 1 juli 1992 doorgehakt en is gestart met zijn bedrijf Coolman Elektrotechniek BV. Zoals een nuchtere Groninger en techneut meent, is het starten en runnen van een bedrijf alleen mogelijk indien er voldoende kennis en doorzettingsvermogen aanwezig is. "Na ruim tien jaar ervaring opdoen als monteur, onderhoudsmonteur en later in de procesindustrie als instrumentatie/meet- en regelmonteur is er een dusdanige brede basis opgebouwd dat je nergens meer je hand voor omdraait."

Door het steeds verder uitbreiding van de werkzaamheden en technieken heeft het bedrijf zijn handelsnaam gewijzigd in Coolman Elektro & Techniek.

 

Voorop lopen

Die vastbeslotenheid en het zoeken naar nieuwe uitdagingen kenmerkt het bedrijf nog steeds. "We lopen in alles voorop, doen overal aan mee." Suine Coolman doelt op al die activiteiten die een hoog kwaliteitsniveau moeten garanderen. In 1994 behoorde het bedrijf bij de eerste 500 installatie bedrijven die voldoen aan de kwaliteitseisen van het Waarborg Installateurs schap, de voorloper van de tegenwoordige KOMO INSTALL. Later behoorden wij ook bij de voorlopers op het gebied van veiligheid door het behalen van het VCA certificaat.

Al onze mensen hebben een VVA-veiligheids diploma en zijn zich bewust omtrent de veiligheid en gezondheid voor hunzelf en de medemens, werken volgens de richtlijnen om te zorgen voor een continue kwaliteit van het afgeleverde werk.

Karakteristieke onderkomen Coolman Elektr & Techniek

Voortdurende scholing

Coolman vindt het ook belangrijk om als bedrijf in beweging te blijven. Over zijn werk in de procesindustrie:"als er een storing kwam wist ik al van tevoren wat er loos was. Routine is prima, maar het moet geen sleur worden. Daarom kies ik voor ons bedrijf bewust een brede basis. We voelen ons prima thuis in huis- tuin en keuken installaties bij particulieren, maar ook bij grote installaties in kantoren en hotels, van elektrotechniek tot telecom en datacommunicatie en van waterleiding tot aan verwarmingsinstallaties. En natuurlijk nog steeds complexe opdrachten in de meet- en regeltechniek, waar ik ooit begonnen ben". Daarbij benadrukt hij het belang van voordurende scholing.

 

Gemotiveerde medewerkers

Op dit moment werken er 8 volwaardige monteurs met een leeftijd tussen de 20 en 50 jaar. Meestal is er ook een monteur in opleiding bij Coolman Elektro & Techniek.

Er is bewust voor deze verhouding van vakbekwaamheid en ruime ervaring in de diverse disciplines gekozen.

Hierdoor is de klant altijd verzekerd van een kundig monteur. "Daar betaalt de klant uiteindelijk voor".

 

Gevariëerde klantenkring

Dat deze inspanningen vruchten afwerpen blijkt uit de gevariëerde klantenkring van het bedrijf. Trouwe klanten vindt Coolman onder een grote groep particulieren, maar bijvoorbeeld ook woningcoöperaties, een bekende hotelketen en een grote zuivelbedrijf in de regio zijn regelmatig terugkerende opdrachtgevers.